Руска синя котка

Характеристики

- тих глас
- възприемчива
- игрива
- спокойна
- чистоплътна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Руската синя котка е известна от много отдавна на хората, но нейният произход се губи във времето. Някои селекционери смятат, че тя произхожда от Арахангелс, Русия. От там тя е пренесена в Западна Европа от търговците и мореплавателите. Други смятат, че руската синя котка е била собственост на руските царе. Царица Екатерина II подарила на английското кралско семейство една двойка от тази порода. Така тя получила разпространение в Европа. В началото на миналия век руската синя котка била внесена и в САЩ.

  В миналото тези котки са били тромави и дебели, но след втората световна война селекционери с помощта на синя сиамка засили по-стройната фигура в тази порода. Днес тя е много елегантно животно със синя козина, с равномерна окраска, без приглушеност или рисунки. Козината е много гъста и плюшена. Възглавничките на лапите и носната гъба са също сиво-сини. Тялото е издъжено. Крайниците също са дълги, а лапите тесни и овални. Очите са бадемовидни и широко разположени, с наситен зелен цвят. Ушите са големи и широко резположени. Вратът и опашката са доста дълги.
   Руската синя котка е подходяща порода за сами живеещи и работещи хора, които за първи път отглеждат котка и за семейства с по-големи деца. Това е интелигентна, възприемчива и игрива котка, която много се привърза към стопаните си, но остава предпазлива към непознати. Имат много спокоен характер, но не харесва променящи се условия. Отличава се с изключителна чистоплътност. Ако тоалентата и се строри мръсна има вероятност да се изходи някъде другаде. Руската синя котка е с много тих глас, който не се променя през годините. Има отлично здравословно състояние и живее до 18 - 19 години.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори