Нюфаундленд

Характеристики

- социално
- интелигентно
- нежно
- трудно се адаптира
- приятен характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на нюфаундленът е Канада, по-точно о-в Нюфаундленд. Векове на ред, той е помагал на рибарите при тегленето на мрежите с риба от океана, бил им е приятна компания през дългите дни и е спасявал корабокрушенци. Днес представителите на породата са популярни домашни кучета.
  Нюфаундленът има голямо и мускулесто тяло, покрито с груба, водоустойчива козина. Окраската обикновено се среща в черно, но може и да бъде в сиво, кафяво, или в комбинация от бяло и черно. Височината на представителите варира от 65 до 72 см, а теглото им – от 45 до 69 кг.  Главата е голяма и широка, с малки, тъмни очи и средно големи, висящи уши. Шията е силна, а опашката обикновено виси на долу.
  Нюфаундленът е интелигентно, лоялно, нежно и приятелски настроено куче. Той е много социален и се разбира добре с други домашни животни и непознати. Тези нежни гиганти носят прозвището  кучета бавачки, тъй като са чудесни с деца. Имат развити защитнически инстинкти и винаги, когато се налага, са готови да защитят семейството. Привързват се много към своите стопани и се адаптират много трудно, ако трябва да ги сменят. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Най-подходящо жилище за тях е къща с средно голям двор. Продължителността на живота им около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми със сърцето и затлъстяване. Поддръжката на козината им се изразява в ежедневно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бруно мечо Рея Чузи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори