Мексиканско голо куче

Характеристики

- интелигентно
- мило
- лоялно
- отлично здраве
- дълъг живот

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Мексиканското голо куче е една от най-древните и рядко срещани породи в света. Представителите на породата са смятани за свещени животни от ацтеките. Когато боледували, те ги използвали като затопляща възглавничка. Днес мексиканското голо куче е приятна компания вкъщи.
  Кучетата от тази порода имат елегантни и пропорционални тела. Те се срещат в три разновидности - стандартни, малки и миниатюрни. Височината им от 25 до 59 см, а теглото им - от 4 до 11 кг. Главата има широки скули, издължена муцуна, бадемовидни очи, които са оцветени в тон с окраската на тялото и уши, подобни на тези на прилеп. По шията и главата има бръчки, а опашката е дълга и се носи на долу. Освен безкосмести представители, се срещат и такива с фина козина.  Безкосметите могат да имат малко козина на опашката или на главата. Окраската може да бъде в различни цветове - най-често в бронзово, тъмносиво или черно.
  Мексиканското голо куче е много мило, лоялно и привързано към своите стопани. Не обича да остава за дълги периоди само и има нужда от компанията на семейството. То се разбира добре с по-големи деца и други домашни животни, с които е израснало. Към непознати се държи подозрително. Представителите на породата са много интелигентни и лесно се поддават на обучение. Но тъй като са много чувствителни, то трябва да протича с много любов от страна на господаря им. Те ще се чувстват много добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като не са хипер активни и не лаят много. Средната продължителност на живота им е 20 години. Предразположени са към дентални и кожни проблеми и алергии към храна или различни медикаменти, но като цяло здравословното им състояние е отлично. През по-студените месеци, мексиканското голо куче има нужда от пуловер, тъй като лесно може да измръзне. През лятото безкосметите представители трябва се мажат със слънцезащитни кремове, за да не изгаря кожата им. Къпането трябва да става само когато е необходимо. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори