Марема

Характеристики

- древна порода
- работещо куче
- добър пазач
- смело
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на маремата е Италия. Това е древна порода, позната още от преди 2000 години. Нейните представители са добри работещи кучета във фермите и отлични охранители на стадата с добитък.
  Маремата има голямо тяло, покрито с груба, гъста и вълниста козина. Окраската се среща в бяло, като са възможни и жълти или оранжеви петна. Височината на представителите варира от 63 до 69 см, а теглото им – от 30 до 45 кг.  Главата е широка, с издължена муцуна, тъмни очи и нос, и висящи V-образни уши. Опашката е бухнала и се носи на долу.
  Маремата е интелигентно, бдително, смело и независимо куче. Разбира се добре с децата и другите домашни животни.  Представителите на породата възприемат своите стопани като техни приятели. Отговарят само на позитивно възпитание. Това не е подходяща порода за отглеждане в апартамент и като цяло в градски условия. Продължителността на живота на маремата е около 14 години. Здравословното й състояние е отлично. Някои представители могат да развият дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е лесна – необходимо сресване от време на време само.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

марема, работещо куче

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори