Лабрадор ретривър

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- лоялно
- социално
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на лабрадор ретривъра е о-в Нюфаундленд, принадлежащ към Канада. Представителите на породата са били верни спътници на рибарите от Лабрадорско море, откъдето идва и името им. Днес, това е една най-популярните породи в света. Лабрадор ретривърите са приятна компания вкъщи, добри плувци и ловци, и се използват за откриване на наркотици.
  Кучетата от тази порода имат силно и атлетично тяло, със средни размери. Козината е къса, гъста, права и водоустойчива. Окраската се среща черно, шоколадово или жълто. Височината му варира от 53 до 61 см, а теглото му – от 25 до 35 кг. Главата има широки скули, висящи уши и кафяви или лешникови очи. Шията е мускулеста, а опашката е права, по-дебела в основата и заострена в края. 
  Представителите на породата са интелигентни, приятелски настроени и лоялни кучета. Те обичат компанията на своите стопани и дългите периоди, в които трябва да са сами, не им се отразяват добре. Изключително социални и адаптивни, те се разбират много добре с деца и други домашни животни. Към непознати са подозрителни, което ги прави добри кучета пазачи. Лабрадор ретривърът се поддава лесно на обучение. Той обожава водата и кипи от енергия. Крайниците с ципи между пръстите, дебелата опашка, служеща за рул и двуслойната, водоустойчива козина го прави отличен плувец. Ще се чувства добре в апартамент, ако се извежда редовно на разходка и му осигуряват разнообразни упражнения, за да не се развият проблеми с поведението. Средната продължителност на живота му е около 10- 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, ушни инфекции и проблеми с очите. Козината трябва да се сресва редовно, за да поддържа в добър вид.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори