Комондор

Характеристики

- характерна козина
- смело
- интелигентно
- защитнически инстинкти
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на комондора не е ясен. Предполага се, че е наследник на руската овчарка, която е била внесена в Унгария с маджарските нападения над Русия преди няколко века.
  Представителите на породата имат големи, мускулести тела, покрити с дълга, мека, бяла козина, на шнурове. Нетрадиционната му космена покривка тежи 7 кг и му придава вид да овца. Височината му достига 64 – 68 см, а теглото му е около 30 – 36 кг. Главата е голяма с къса муцуна, тъмни очи и висящи уши, които се сливат с козината.
  Комондорът е смело, интелигентно и лоялно куче. Има силно развити защитнически инстинкти и трябва да бъде социализирано в ранна възраст, тъй като може да стане своенравно. Привързва се много към своето семейство, но към непознати се държи резервирано. Представителите на породата няма да се чувстват добре, ако живеят в градски условия. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и затлъстяване, но като цяло са много здрави. Много е важно ушите и лапите да се преглеждат редовно, за да се избегне развитието на инфекции. Поддръжката на външния им вид отнема време, въпреки че не трябва да се сресват. Шнуровете от косми трябва да се отделят един по един на ръка, за да не се сплъстява козината. Възрастните комондори не се скубят и са подходящи за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

комондор

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори