Кишу кен

Характеристики

- интелигентно
- мило
- лоялно
- доминиращ характер
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

 Родината на кишу кена е Япония. Представителите на породата са високо ценени заради техните качества при лова на глигани и елени. Те са обявени за едно от националните съкровища на Япония. Рядко срещан по света, кишу кенът е приятна компания и добър помощник на своя стопанин при пашата на добитъка.
  Кучетата от тази порода имат мускулести тела, със средни размери, покрити с къса, права и груба на допир козина. Окраската е обикновено в бяло, но се среща и в червено и бриндъл. Височината на представителите варира от 43 до 56 см, а теглото им - от 13 до 28 кг. Главата има широки скули, издължена муцуна, черни очи и нос и малки, триъгълни уши. Шията е мускулеста, а опашката се носи навита над гърба.
  Кишу кенът е интелигентно, мило и лоялно куче. Изгражда специална връзка с един член от семейството, но се разбира добре и с другите. Той е приятна компания за деца и други кучета, с които е израснал. Поради развитите му ловни инстинкти, той не е подходящ избор за домакинства с други домашни животни.  С непознати се държи резервирано, но никога агресивно. Кишу кенът е тихо куче, което ще лае само когато е наложително. Представителите на породата трябва да се социализират от ранна възраст. Възпитанието трябва да се провежда с търпение и любов, но кучето трябва да разбере кой е господарят, тъй като е с доминиращ характер. Най-подходящо жилище за него е къща с двор, тъй като има нужда от свободно пространство и много движение. Средната продължителност на живота му е около 11 - 13 години. Здравословното му състояние е отлично. Поддръжката на козината е много лесна - необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори