Ирландски териер

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- защитнически инстинкти
- отлично здраве
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Смятан за една от най-старите породи териери, ирландският териер е добро куче пазач, приятна компания вкъщи и отличен ловец.  Това го прави предпочитан домашен любимец от много хора.
  Ирландският териер има елегантно тяло, със средни размери, покрито с гъста и къдрава козина. Окраската му се среща в червено, златисто или пшеничено. Височината на представителите на породата варира от 38 до 49 см, а теглото им - от 10 до 14 кг. Главата има широки скули, издължена муцуна, характерни вежди, мустаци и брада, и черен нос. Очите са малки и тъмни на цвят, а ушите имат V-образна форма и са клепнали. Шията е издължена и мускулеста, а опашката често е купирана или се носи на горе.
  Представителите на породата са енергични и игриви кучета, които изграждат много силна връзка със своите стопани. Те са смели и имат развити защитнически инстинкти, което ги прави добри пазачи. Разбират се добре с деца, но това не важи и за другите домашни животни. Лесно се обучават, тъй като са много интелигентни, но понякога могат да бъдат и упорити. Ако се разхожда достатъчно, ирландският териер ще се чувства добре и в апартамент. Продължителността на живота му е около 14 години. Здравословното му състояние като цяло е отлично. Поддръжката на козината е лесна - достатъчно е само сресване веднъж или два пъти седмично. Кучетата от тази порода не се скубят много, което ги прави подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори