Ирландски сетер

Характеристики

- енергично
- приятелски настроено
- привързано
- социално
- не са добри пазачи

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Ирландският сетер е получен при кръстосването на ирландски териер, английски сетер и ирландски воден шпаньол. Представителите на породата имат отлични ловни качества - бързина и добър нюх, и са едни от най-предпочитаните кучета за домашни животни.
  Ирландският сетер има балансирано и елегантно тяло, със средни размери, покрито в мека козина, по-дълга по ушите, гръдния кош и опашката. Окраската се среща в червено и махагон. Височината му варира от 60 до 72 см, а теглото му - от 25 до 35 кг. Главата има издължена муцуна, бадемовидни очи, тъмен нос  и дълги и тънки, висящи уши. Шията е елегантна, а опашката е дълга също и се носи хоризонтално.
  Представителите на породата са енергични, мили и приятелски настроени кучета, които изграждат силна връзка със своя стопанин. Дългите периоди,  в които трябва да са сами не им се отразяват добре, тъй като това са много социални животни, които обичат да са част от семейството. Те се разбират много добре с децата, както и с другите домашни животни. Към непознати са приятелски настроени  и поради тази причина, не са подходящ избор, ако търсите куче пазач. Обучението може да протече трудно, тъй като могат да бъдат доста упорити. Ирландският сетер няма да се чувства добре в апартамент, тъй като има нужда от много упражнения и движение. Средната продължителост на живота му е 15 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия, кожни алергии, проблеми с очите и ушите, и затлъстяване. Козината трябва да се сресва всеки ден, за да не се образуват възли.  


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

МАКС

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори