Голдън ретривър

Характеристики

- развито обоняние
- ловни инстинкти
- водач на слепи хора
- игриво
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на голдън ретривъра е Англия, където той е създаден през 19 в. Представителите на породата са добри ловци, които обичат водата.  Имат отлично обоняние и се използват при търсенето на наркотици. Освен това те могат да бъдат и водачи на слепи хора и приятна компания вкъщи.
  Голдън ретривърът има пропорционално тяло, покрито с гъста, водоустойчива козина, която може да бъде права или вълниста. Тя е по-дълга по крайниците и опашката и има характерна окраска в златисто-кафяво или кремаво. Височината му варира от 50 до 61 см, а теглото му – 25 до 37 кг. Главата е широка и има заострена муцуна, кафяв нос, нежни, кафеви очи и висящи, със средни размери уши. Шията е силна, а опашката дълга, но не и навита. Представителите на породата имат т.нар. "мека уста", т.е могат да носят яйца в устата си без да ги чупят.
  Голдън ретривърите са игриви, енергични и интелигентни кучета, с весел характер. Те са първенците по добро поведение сред кучетата.  Разбират се много добре с децата и другите домашни животни. Всъщност са приятелски настроени към всички. Дългите периоди, в които трябва да са сами, не им се отразяват добре. Единственото нещо, което искат, е да Ви радват. Имат навика да лаят за поздрав, щом видят познати лица, но като цяло са тихи кучета. Лесно се поддават на обучение, тъй като запомнят бързо командите.  Голдън ретривърът ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се извежда на продължителни разходки. Средната продължителност на живота му е 10 – 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, кожни и очни проблеми, и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори