Американски булдог

Характеристики

- интелигентно
- атлетично
- силно
- приятелски настроено
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американският булдог е потомък на английския булдог. Той не е използван само като участник в кучешките боеве, но и като пазач на стада и при лов. Благодарение на Дж. Джонсън породата съществува и днес, след като е била пред изчезване преди и по време на Втората световна война.
  Американският булдог на външен вид прилича на английския си роднина, но е по-висок и по-слаб от него. Височината му е между 50 и 70 см, а теглото между 27 и 54 кг. Тялото му има добре оформена мускулатура. Главата е голяма и има квадратна форма. Между очите има характерна бразда. Муцуната е квадратна също. Зъбите са големи и здрави. Очите са малки, раздалечени, с кафяв цвят. Опашката се носи над гърба. Козината е къса и лъскава. Окраската може да бъде в бяло, с кафяви, червени, жълтокафяви или бриндъл петна.
  Американският булдог е много интелигентно, атлетично и силно куче. Обикновено е приятелски настроен и весел. Привързва се много към стопаните си и има силно развит защитнически инстинкт. Разбира се добре с по-големи деца и други кучета ако са отраснали заедно, но котките и другите по-малки домашни животни не са идеална компания за него. Много резервирано се отнася с непознати хора и кучета. Много е важно американският булдог да се социализира докато е малък, защото може да стане агресивен. Тази порода не се препоръчва на хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Най-добре е да се отглежда в къща с двор. Ако се отглежда в апартамент трябва да му се осигуряват редовни и продължителни разходки. Отличава се с добро здравословно състояние, но при някои представители може да се развие дисплазия на колянната става. Продължителността на живота му може да бъде повече от 16 г. Поддръжката на козината му е елементарна.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

американски булдог,

Домашни любимци от тази порода:

ema8408 Rex TRIGЪR Атила на мариела

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори