Доберман пинчер

Характеристики

- елегантна осанка
- смело
- защитнически инстинкти
- интелигентно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Доберман пинчерът е създаден през втората половина на 19 в. в Германия. Той носи името на своя откривател – събирача на данъци Луис Доберман. Представителите на породата са използвани в армията, освен това те са и добри пазачи и приятна компания.
  Доберман пинчерът има силно и елегантно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 60 и 71 см, а теглото му – между 30 и 40 кг. Главата му е клиновидна форма, с тъмни очи и изправени или купирани уши. Крайниците са прави и мускулести, а опашката обикновено е купирана. Козината е къса, гладка и лъскава. Окраската се среща изцяло в черно, червено, синьо и бежаво, в комбинация с жълто-кафяво белези.
  Доберман пинчерът е смело и уверено куче, което се привързва към своя стопанин и обича неговата компания. Има развити защитнически инстинкти и се отнася подозрително към непознати. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца, но това не може да твърди за другите домашни животни. Доберман пинчерът е много интелигентно куче и лесно подава на обучение, но въпреки това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Ако се разхожда редовно и продължително, може да се отглежда в апартамент. Средната продължителност на живота му е около 13 години. Представителите на породата са предразположени към сърдечни проблеми и дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е сресване от време на време. Денталната хигиена е препоръчителна, за да се избегне ранната загуба на зъби. По врема на студените сезони, трябва да им се осигурява топлина, защото са чувствителни към студа.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори