Динго

Характеристики

- древна порода
- наблюдателно
- не е напълно одомошено
- отлично здраве
- ранна социализация

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Една от най-старите породи кучета е динго. Данни за представителите на породата има още от преди 4000 години в тяхната родина – континента Австралия.
  Тялото на динго е със средни размери, покрито в мека и къса козина, в жълто, черно, бриндъл или жълто-кафяво. Височината му варира от 48 до 59 см, а теглото му – от 23 до 32 кг. Муцуната е издължена, очите са кафяви на цвят, а ушите са изправени. Опашката е рунтава и в зависимост от настроението се носи или нагоре или надолу.
  Динго е уникално, приятелско настроено и наблюдателно куче, което се привързва към своите стопани. С непознати се държи резервирано. Това не е напъно одомошена порода все още. Представителите на породат не лаят, а вместо това вият. Ако се социализират правилно от много ранна възраст, те стават мили домашни любимци. Това е подходяща порода за хора, които имат опит в отглеждането на кучета и живеят във ферми. Продължителността на живота на дингото е около 18 години. Отличава се с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Dingo

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори