Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Остро възпаление на стомаха и червата

Други


Причини
   Причините за острото възпаление на стомаха и червата могат да бъдат приемането на развалена или некачествена храна, на много студена или топла вода или храна, прехранването.
Клинична картина
   Клиничната картина на заболяването се характеризира с намаляване и загуба на апетит, повръщане и опити за повръщане, обложен език, неприятна мизирма от устата, воднисти изпражнения, които понякога са пенести с жълтобелезникав цвят, а по-късно с влошаване на състоянието могат да имат примеси на кръв. Изпражнениеята имат и много неприятна миризма. Кучето става неспокойно и често иска да излиза навън, за да се облекчава. Телесната температура се повишава с един, два градуса, а лигавиците на очите са почти винаги зачервени.
  Болното куче се поставя на 24-часова гладна диета, като през това време може само да поема преварена вода или запарка от лайка, подсладена с малко захар или глюкоза (през 1-2 часа по 10 чаени лъжички). След като се подобри състоянието на кучето, дава се качествена храна, по-често на по-малки количества и се избягва даване на кости няколко дни. Ако не е настъпило подобрение обаче е необходима ветеринарна консултация.

Сподели в:

Ключови думи:

остро възпаление на стомаха и червата

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...