Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Пиометра

Отделителна и пикочо-полова система


Причини:
  Пиометрата представлява натрупване на гной в матката на женската (от латински pyo – гной и metra - матка). Това се дължи на бактерии, попаднали в матката през влагалището, тъй като по време на разгонеността тя е частично отворена, и на системното влияние на половите хормони върху нея. В резултат на това до забременяване не се стига.
Клинична картина:
  Клиничната картина на заболяването се характеризира с изтичане на кървави или гнойни секрети, от мястото от където кучето уринира. Като други симптоми могат да се посочат сънливост, липса на апетит, загуба на тегло, често уриниране, жажда, подуване на корема. Повишаване на телесната температура не се среща при всички, заболели кучки. При възникване на усложнения на заболяването животното изпада в шок и се интоксикира, започва да повръща, а матката се разкъсва. Пиометрата е спешно състояние, което изисква навременна ветеринарна помощ, защото е опасно за живота на кучето.

Сподели в:

Ключови думи:

пиометра, гной матка

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...