Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Стоматит (възпаление на устата)

Уши, нос, гърло


Причини
  Като причини за възпалението на устата могат да се посочат приемането на различни остри метални парчета или кости, близането на основи, киселини или на рани, намазани със силно дранещо лекарство, приемането на много гореща или студена храна или вода. Стоматит се развива заедно и лептоспирозата, ганата, възпалението на стомаха, червата и бъбреците, и с много отравяния.
Клинична картина
  Първите симптоми на заболяването са силно зачервяване, изсъхване и болезненост на устната лигавица, остра неприятна миризма и голяма количество лепкава, точеща се слюнка от устата. Кучето избягва да се храни, въпреки че е гладно, защото изпитва болка при приемането на храна. При по-тежките случаи телесната температура се повишава, образуват се язви по лигавицата, появява се диария и животното започва да слабее. Има възможност, ако не се приложи навременно лечение, изходът от заболяването да бъде фатален.


Сподели в:

Ключови думи:

стоматит, възпаление на устата

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...