Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Възпаление на аналните жлези

Отделителна и пикочо-полова система


Причини
  В задържаният секрет на аналните жлези се развиват бактерии, които отделят токсини и предизвикват заболявнето. Като причини, водещи до възпаление на аналните жлези могат да се посочат липсата на достатъчно движение и приемането само на меки и воднисти храни.
Клинична картина
  Симптомите на възпалението на аналните жлези са загуба на игривостта, трудно слизане и изкачване по стълби, търкане на задницата по земята, трудна дефекация, поява на куцота, която може да изчезне след 1-2 дена. В хода на заболяването кучето става все по-трудно подвижно, а мускулатурата по гърба, крайниците и крупата става болезнена при допир. Ако не се лекува навреме възпалението на аналните жлези води до поява на екземи, сърбеж и опадване на косми.
   Секретът от аналните жлези трябва да изцеди от ветеринарен лекар. В менюто на кучето трябва да се включи повече твърда храна и да му се осигуряват продължителни разходки.

Сподели в:

Ключови думи:

възпаление на аналните жлези

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...