Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Възпаление на пикочния мехур (цистит)

Отделителна и пикочо-полова система


Причини
  Причина за възпалението на пикочния мехур са бактерии, попаднали в него през пикочната тръба, в следствие на възпаление на матката, простата или други съседни органи. Когато кучето не се извежда често навън, то задържа урина в пикочния мехур, което също може да се посочи като причина за цистит. Той се развива и заедно с някои други заболявания като камъни в бъбреците, възпаления на гръначния мозък или паразитози.
Клинична картина
  Женските кучета боледуват по-често от мъжките, поради по-късият им пикочен канал. Клиничната картина на заболяването се характеризира с често и болезнено уриниране, при което отделената урина е мътна и често има миризма на амоняк. При по-леките случаи общото състояние на кучето е добро.
   При навременно проведено лечение заболяването бързо преминава. Кучето трябва да бъде оставено в пълен покой и да му се дават предимно млечни продукти и много вода. Добър лечебен ефект имат пикочогонните и дезинфекциращите пикочните пътища медикаменти.

Сподели в:

Ключови думи:

възпаление на пикочния мехур, цистит

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...