Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Бронхопневмония

Други


Причини
  В нормално състояние в дихателните органи съществуват бактерии и вируси, които след простуда и лошо хранене се активират и довеждат до развиването на бронхопневмония. Тя протича и с някои заразни болести като гана и туберкулоза.
Клинична картина
  Първите симптоми на бронхопневмонията са учестеното и затруднено дишане. От носа изтичат гнойни секрети. Апетитът на кучето намалява и дори изчезва. Животното развива висока температура (41 градуса), става отпуснато и потиснато.
 При установяване на първите признаци на бронхопневмония, незабавно трябва да се потърси ветеринарна помощ, тъй като болестта се развива бързо и може да има фатален край. Предразположени към заболяването са кучетата от породите дакел, пекинез, миниатюрен пинчер, японски хин, йоркшир териер, малтийска булонка и др. През по-студените сезони те трябва да се обличат с пуловерчета, за да се предпазят от измръзване.

Сподели в:

Ключови думи:

бронхопневмония

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...