Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Глаукома

Очни болести


Причини:
  Причината за развитието на глаукомата е увеличение на вътреочното налягане на кучето, което предизвиква дегенеративни изменения на зрителния нерв и ретината. Това може да се дължи на инфекции, възпаления или раково образувание в окото, катаракта, или нараняване на окото. Глаукомата може и да бъде наследствена – предраположени са породите хъски, кокер шпаньол, самоед.
Клинична картина:
  Клиничната картина на глаукомата се характеризира с помътняване на окото, зачервяване на конюнктивите, изпъкване на кръвоносните съдове на бялата част на окото, подуване, болка, разширена зеница, помътняване, загуба на зрението, засегнатото око е по-твърдо от другото. Това е спешно състояние, което изисква ветеринарна помощ, тъй като има голяма опастност от загуба на зрението. При пълна загуба на зрението и болка, се препоръчва оперативно отстраняване на окото и поставянето на протеза.

Сподели в:

Ключови думи:

глаукома, увеличение вътреочно налягане, помътняване на окото

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...