Add to cart Animation
04.07.2012
Любопитно
5
     Най-малкият и най-редкият вид делфин в света е делфинът мауи, подвид на делфина на Хектор. Представителите на вида достигат на дължина около 1.7 м, а теглото им е приблизително 50 кг. Обявени са за критично застрашени от изчезване, тъй като са останали едва 55 екземпляра. Популацията им е намаляла наполовина за последните осем години - при предишното преброяване през 2004 г. са били 111.

     Делфините Мауи се срещат единствено около западното крайбрежие на новозеландския Северен остров. Те имат характерни бели, сиви и черни петна и заоблена черна гръбна перка. Обикновено живеят на групи близо до брега на дълбочина от около 20 м. Продължителността на живота им е 20 години.

     Женските достигат полова зрялост едва около 7 до 9-годишна възраст и раждат само по едно малко веднъж на две или четири години, което прави увеличаването на популацията им твърде бавно. Но основната заплаха за оцеляването им са рибарските мрежи.






Вход    Регистрация
Коментари (5)
Коментар 1 от kb1998
07:04ч
04.07.2012г.
Прекрасен е ! :) Малко прилича на косатка.
Коментар 2 от max_3d_3
07:20ч
04.07.2012г.
Да наистина по цветовете прилича на косатка :)(thumb up)
Коментар 3 от kr_jekova
12:22ч
17.07.2012г.
Да, но са с доста по благ характер:)
Коментар 4 от miglena_vuleva
08:52ч
17.07.2012г.
да;)
Коментар 5 от alice.takigawa
01:19ч
16.07.2015г.
Страхотен е *-*